Balatonfüred

Balatonfüred a Balaton északi partján fekvő patinás kisváros. A Balaton legrégebbi gyógy- és üdülőhelye, a „Szőlő és a Bor nemzetközi városa”. A reformkorban indult fejlődésnek, köszönhetően kitűnő klímájának, üdítő- gyógyító savanyúvíz forrásainak. Most a Kossuth forrásnál, a Berzsenyi kútnál, a Szekér Ernő forrásnál és a Schneider kútnál kóstolható meg a savanyúvíz.

Az Állami Szívkórházban nyerte vissza egészségét Rabindranath Tagore hindu költő, akinek nevét sétány őrzi.

A város rendkívül gazdag történelmi nevezetességekben, épületekben. Ezek nagy része házunk közelében található, például: Állami Szívkórház a Gyógy téren, szemben vele a Kossuth Lajos-forrás kútháza. Horváth-ház, az első Anna bál helyszíne. Blaha Lujza nyaralója. Jókai villa, ami a névadójának életét és használati tárgyait bemutató kiállítás helyszíne. A klasszicista stílusú Kerek templom.

Balatonfüred ősi bortermelő település. Az itt termett borok megkóstolhatók a Borutak számos állomásán, és a Balatonfüredi Borheteken.

Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme az Esterházy strand, amely tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket.

Napfény, Balaton, természet, vendégszeretet, ízek és programok!

Balatonfüreden jól telik a vakáció!